www.beautifulday.hu napja van
Esküvő kiállítás 2010 Székesfehérvár
2010. március 29.

-[eskuvokiallitas]-DSC_2549a.jpg

2010. Január 23-24.

Részt vettem a 2010. 01.23.-24.-én a Székesfehérvári Novotel Hotelben megrendezett Esküvőkiállításon.

 

Tovább
ÉGI LÁMPÁS
2010. március 29.

Egy új szolgáltatást szeretnék a figyelmetekbe ajánlani: ÉGI LÁMPÁS (Repülő, szerencsehozó, jókívánság lámpás)!

Tovább
Valami régi, új, kölcsönkapott és kék
2010. január 06.

Nagykép-elem.jpgUgyan a magyar- országi hagyományok között nyomát sem találjuk, mégis egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony esküvőjén visel valami régit, újat, kölcsönkapottat és kéket. Az angol eredetű szokás hazájában nem négy, hanem öt elemből áll.

Tovább
Összes hír
Hogyan éljük túl az esküvő napját?
2009. május 12.

Az apukák talán mások előtt is szégyellik bevallani, kicsit szomorú a szívük, míg az anyukák azt próbálják feldolgozni, hogy a lakodalommal egyidejűleg lezárult egy korszak.Aztán rájönnek, az elválás nem egy életre szól, és ezt is túl lehet élni. Mi is ehhez próbálunk tanácsokat adni.

1.
Az esküvő gyermekünk egyik legszebb napja. Persze ez nem zárja ki azt, hogy néhány pillanatban meghatódjunk, de aztán gyorsan töröljük le az örömkönnyeket.

2.
Felesleges órákat töltenünk az önsajnálattal, és azon töprengeni, hogy egyetlen kislányunk kirepül a családi fészekből - már csak azért is, mert a valóság az, hogy már évekkel ezelőtt elköltözött otthonról.

3.
Vegyük ki részünket az esküvői előkészületekből! Mire eljön a nagy nap, olyan fáradtak leszünk, hogy nem lesz erőnk, kedvünk keseregni.

4.
Gyermekünk házasságát felfoghatjuk úgy is, hogy valami véget ért, de mivel az éremnek két oldala van, akár fogalmazhatunk úgy is, hogy éppen most kezdődik el valami. Valami új, amit ő választott és ami boldoggá teszi.

5.
Ha a szomorúságon túl azon kezdünk el idejekorán keseregni, hogy mennyire leszünk fáradtak, készítsünk tervet arra vonatkozóan, hogy mikor és mit kell majd elintéznünk, mivel tudjuk segíteni a gyerekeket.

6.
Amennyiben a leendő ifjú pár hagyja, sőt kéri, hogy aktív részesei legyünk az előkészületeknek, akkor is ügyeljünk arra, hogy inkább az ő kéréseik, igényeik teljesüljenek ne a sajátunk. Így biztosan elkerülhetjük a konfliktusokat.

7.
A házasság az élet rendje, és ha minden igaz, ezen Ön is túl van. Ne a vejét vagy a menyét okolja azért, mert "elrabolta" gyermeküket.

8.
Előfordulhat, hogy a szülők és vejük, menyük között nem túl szoros, sőt, már-már ellenséges a viszony. Soha ne hozza gyermekét abba a helyzetbe, hogy válaszút elé állítja: "mi, vagy a feleséged" Főleg ne az esküvő napján.

9.
Van úgy, hogy a leendő ifjú pár meglepetésbulival készül, és nem éppen hagyományos esküvőt szeretne. Próbálja ezt elfogadni. Tudja, minél inkább tilt valamit, vagy ellenkezik valami ellen, ők annál jobban szeretnék majd.

10.
A külföldön, esetleg titokban kötött házasságoknak nem mindig lehetnek tanúi a szülők, sőt, hirtelen azzal kell szembesülniük, hogy a nyaralásról készült fotók valójában esküvői fotók. Bármennyire is úgy érzi, hogy megbántották, próbáljon jó képet vágni a helyzethez. Ez a nap elvégre a fiatal párról, és nem önről szólt. Fogadja el a döntésüket!

11.
Nincs kedvünk fáradtan "átvészelni" az esküvőt? Ne tegyük. Ha csak egy mód van rá, és ehhez a fiatal pár sem ragaszkodik, hagyjuk másra a szervezést, az előkészületek intézését. Foglalkozzunk inkább azzal, hogy a nagy napon a lehető legjobb formánkat tudjuk majd mutatni. Ne legyünk lusták végigjárni a szalonokat, hogy az alkatunknak és az alkalomnak leginkább megfelelő ruhában tudjunk megjelenni. Amennyiben lehetőségünk van rá, kérjük ki egy stílustanácsadó véleményét is.

12.
A legtöbb esküvőt igen emlékezetessé lehet tenni egy kis játékkal, pl. menyasszonyszöktetéssel, egy sztárvendég meghívásával. A meglepetésen pedig nem csak a fiatalok törhetik a fejüket, hanem esetleg az örömszülők is. Van kedvenc előadója, vagy színésze a gyermekének? Mi lenne, ha meghívnák az esküvőre? Ha nincs ötletük, keressenek fel egy erre szakosodott műsorirodát!

Copyright @ 2009. Beautifulday.hu